Amazon Quiz Time Answers for Today 20 August 2019 – Win Seagate 5 TB Hard Disk




Amazon 20th August quiz answers today are here. Play the quiz contest today and get a chance to win a prize. Everyday, Amazon (India) offers a quiz contest to Indian residents. You can participate in the contest daily and win exciting prizes. The daily quiz contest is mostly on general knowledge. They give a set of 5 quiz questions everyday based on current affairs, inventions, Indian history, general science, general awareness, polity, famous personalities, Indian economy, world geography, Indian culture, awards and honours, sports personalities etc. They offer different types of prizes everyday to winners – may be Amazon Pay Balance, cameras, mobile phones, smartwatch or any item. Join the Amazon Quiz contest and get an exciting prize for you. Visit this page daily after 8 am in the morning and get correct Amazon quiz answers to help you win a prize for you.

Don’t lose this free opportunity!
You should answer the  quiz between 8 am to 12 am.
 

How to Participate in today's Amazon Quiz?  
  • You don’t need to pay or buy anything to join Amazon Quiz Contest.
  • This daily quiz contest is for Amazon app users only.
  • You can't play the quiz from PC/laptop. Open Chrome browser on your phone and search “buywin amazon daily quiz” in Google. Find a relevant result of this site www.buywin.in and tap on it to reach this page.
  • If you already don't have Amazon App on your phone, install it and sign in or sign up from your smartphone.
  • On the home page of the Amazon app, find the daily Amazon Quiz banner and tap on it.
  • Then, tap on Start to play the Amazon quiz.
 
amazon quiz answers today
 
Amazon quiz answers for today are given below. The quiz questions with answers are available after 8 a.m. everyday in the morning. If the answers are not available since you come to this page too early, wait for some time and REFRESH this page to check if the answers are available. You are eligible to win prize if you answer before 12 a.m. on the Amazon app. 


Winners will be announced by 30th September 2019.



Amazon Quiz Time Answers for 20 August 2019

Today's Prize: Seagate 5 TB Hard Disk 


1. Which of the following is NOT a variety of mango?
Ans: Red Dacca


2. Apricots are not native to India. And yet, there is a popular Hyderabadi dessert, made from apricots which was created by the royals as it needed the fruit to be imported. What is the dish called?
Ans: Qubani-ka-Meetha


3. Maria Montessori was an Italian physician. She is also known for her contributions to another field, where her name is used to refer to a teaching method. Which field does it apply to?
Ans: Education
 
4. What is the Roman numeral equivalent for the number '0'?
Ans: Does not exist
 
5. There is a theory that the universe will come to an end when its ever-increasing rate of expansion causes all matter to basically fly apart. What is the term applied to this theory?
Ans:  The big rip





Previous Amazon Quiz Contest Answers

19 August
Prize: Rs 10,000

1. On which day is World Photography Day (WPD) observed each year?
Ans: August 19 

2. Which of the following will you associate 'Sattriya' with?
Ans: A dance form
3. What kind of animal is the 'flying fox'?
Ans: Bat
4. Which European capital city was built on a group of 14 islands?
Ans: Stockholm
5. The Indian state of Nagaland was formed in 1963. Which state was it a part of earlier?
Ans:  Assam


18 August
Prize: One Plus 7 Pro

1. Which of these wireless technologies derives its name from a 10th century Viking king?
Ans:  Bluetooth
2. Taipei is the capital of Singapore. True or False?
Ans: False
3. Who was the founder of the Bose Corporation?
Ans: Amar Bose
4. This Dutch footballer was given the nickname 'Llama' after he spit on West German striker, Rudi V├Âller, during a 1990 FIFA World Cup game. Can you name him?
Ans: Franklin Rijkaard
5. Which science fiction writer is credited with penning down 'The 3 Laws of Robotics'?
Ans:  Isaac Asimov


17 August
Prize: Marshall Wobern Speakers

1. What is the name of the new film starring Leonardo DiCaprio and Brad Pitt which has been directed by Quentin Tarantino?
Ans:  Once upon a time in Hollywood
2. The world's coldest inhabited place is the village Oymyakon which records -68 degree centigrade is located at _________
Ans: Russia
3. In the Vivo Pro Kabaddi League, 2019, what is the name of Haryana's team?
Ans: Haryana Steelers
4. The Pinna is the outer area of which human body part?
Ans: Ear
5. Kiara Advani, was most recently seen opposite Shahid Kapoor in Kabir Singh. Which was her Bollywood debut film?
Ans: Fugly

16 August
Prize: Sony Bravia Smart TV

1. Pandit Hari Prasad Chaurasia is a well-known name in the classical music genre. Which instrument does he play?
Ans:Flute
2. Akshay Kumar's new film is inspired by the true events of ISRO's Mars Orbiter Mission which was launched in 2013. What is the film called?
Ans: Mission Mangal 
3. BSE SENSEX is a commonly known term in the stock market. What does SENSEX stand for?
Ans: Sensitive Index
4. Marvel recently announced that Natalie Portman will play the female version of a popular superhero in their next film franchise. Which hero is it?
Ans: Thor
5. Starting 1st December 2019, ____, an electronic toll payment facility will be mandatory on all national highway toll lanes. What is it called?
Ans: FASTag


15 August
Prize: Rs 1 lakh as Amazon Pay Balance

1. Which traditional theatrical dance form which originated in Kerala, means ‘performing or playing together’? 
Ans: Koodiyattam 
  
2. ______ is a tribal art form from the Mithila region in Bihar, symbolized by painting featuring complex geometrical patterns. Interestingly, women in Bihar are using this art form to save trees – painting them across the highway to stop authorities from cutting them. Which is this art form? 
Ans: Madhubani 
  
3. This is an ancient Indian style of hand painting done on cotton and silk fabric uses a special pen made of tamarind twigs/bamboo reed. It was also found in archaeological sites of Mohenjo-daro. Which art form is this? 
Ans: Kalamkari 
  
4. A world record was set when more than 1 lakh people gathered in Kota, Rajasthan on 21st June, 2018 and took part in a collective lesson. What were they celebrating? 
Ans: World Yoga day 
  
5. With its origins in the city of Lucknow, this style of embroidery has now travelled world over. Believed to have been introduced by Nur Jahan, it is characterized by very intricate white-on-white shadow work. Which style are we talking about? 
Ans: Chikankari 


14 August
Prize: Casio G-Shock Watch


1. NASA recently celebrated the 50th anniversary of their mission which first landed man on the moon. Which mission was this?
Ans: Apollo 11
 
2. Which country will host the 2023 ICC World Cup?
Ans: India
 
3. The inventor of the password for computer accounts was an American scientist, who passed away recently. What was his name?
Ans: Fernando Corbato
 
4. India's Chandrayaan-2 lunar mission successfully commenced on 22nd July. What is the name of the robot rover that will be released by the moon lander as part of this mission?
Ans: Pragyan
 
5. Who was the captain of the winning team at the 2019 ICC World Cup?
Ans: Eoin Morgan


13 August 
Prize:  Bose Speaker System

1. Fact or Myth : The Great Wall of China can be seen with the unaided human eye from space.
Ans: Myth
 
2. Chakyar Koothu is a classical dance form which involves a lot of comedy through narrations and gestures. Which Indian state does it originate from?
Ans: Kerala
 
3. Former India cricketer, Kiran More, has been appointed as the interim coach of which cricket team?
Ans: USA
 
4. Which film was Farhan Akhtar's directorial debut?
Ans: Dil Chahta Hai
 
5. Last year, Rahul Dravid was inducted into the ICC hall of fame. This year,________ has become the 6th Indian cricketer to join the ranks. Fill in the blanks.
Ans: Sachin Tendulkar



12 August
Prize: Rs. 25,000 as Amazon Pay Balance 

  
1. In which of the following Indian festivals are boat races a special feature? 
Ans:    Onam 
  
2. Who was the leader of North Korea before Kim Jong-un? 
Ans:  Kim Jong-il 
  
3. It is said that Gandhiji frequently listened to and enjoyed the kirtan, 'Vaishnav Jan To Tene Kahiye'. Who penned this kirtan? 
Ans: Narsimha Mehta 
  
4. Who was the winner of the prestigious RedInk Award for ‘Journalist of the Year’ 2019? She bagged this award for her 2018 expose on the functioning of the UIDAI and its Aadhaar data cache. 
Ans:  Bill Gates 
  
5. How many kilometers is one Astronomical Unit (AU)? 
Ans: Rachna Khaira 


11 August, 2019
Prize: Samsung Galaxy S10e

1. What does FM in FM Radio stand for?
Ans:   Frequency Modulation

2. What is the name of the network of highways that connects the four major cities of India - Chennai, Kolkata, Delhi and Mumbai?
Ans:  The Golden Quadrilateral

3. Emojis have become an integral part of digital communication. Which day is recognised as the 'Global celebration of Emojis' day, world wide?
Ans:   17th July

4. Which Indian athlete recently won a gold medal in the 200 m sprint category in the Tabor Athletics Meet in the Czech Republic?
Ans:  Hima Das

5. How many kilometers is one Astronomical Unit (AU)?
Ans: 150 million km


10 August, 2019
Prize: Rs. 1,000 as Amazon Pay Balance (50 winners)

1. ___ is a central Asian sport in which horse mounted players attempt to drag a goat or a calf carcass towards a goal. Fill in the blanks.
Ans:    Buzkashi

2. Which among the following platforms announced that it will introduce ‘Learning Playlists’ to list educational videos?
Ans:  YouTube

3. Mary Kom is an Indian Olympic boxer hailing from ____. Fill in the blanks.
Ans:   Manipur

4. A new smartphone malware which affected millions of users, was named after a character in the Matrix. What is the malware called?
Ans:  Agent Smith

5. The Anglo-Zanzibar War between the United Kingdom and the Zanzibar Sultanate was the shortest recorded war in history. How long did it last?
Ans: 38-45 minutes


9 August, 2019
Prize: Seagate 5TB Drive

1. Complete The Phrase – ‘Wear Your Heart On Your ______’. This English Idiom Means Openly Showing Your Emotions Or Feelings.
Ans: Sleeve

2. You Can Find The Victoria Terminus In Mumbai And The Victoria Memorial In Kolkata. Now If You Are Visiting The Gateway Of India, Which City Are You In?
Ans: Mumbai

3. In Which Country Were The First Olympic Games Held?
Ans: Greece

4. Who Won The Women’s Singles Title At Wimbledon 2019?
Ans: Simona Halep

5. In Which Country Would You Find The Stonehenge, A Prehistoric Monument Consisting Of A Ring Of Standing Stones?
Ans: England


8 August, 2019
Prize: Rs. 20,000

1. Where Is India’s Highest Astronomical Observatory Located?
Ans: Ladakh

2. A Phobia Is An Irrational Fear That A Person May Experience. Triskaidekaphobia Is The Fear Of What?
Ans: Number 13

3. The World Bank Group Announced Its First Female Managing Director And Chief Financial Officer (CFO) Who Is An Indian National. What Is Her Name? Hint – She Was The MD Of The State Bank Of India!
Ans: Anshula Kant

4. In A Standard Set Of Playing Cards, Which King Is The Only One Without A Moustache?
Ans: King Of Hearts

5. ISRO Has Been In The Spotlight Recently Due To It’s Moon Mission, Chandrayaan-2. Who Is The Current Chairman Of ISRO?
Ans: Kailasavadivoo Sivan


7 August, 2019
Prize: Honor 10 Lite

1. Which Of These Was Written By William Shakespeare?
Ans: Taming Of The Shrew

2. Sportsman Anthony Amalraj Recently Won A Historic Bronze Medal For India In A World Tour Held In Australia. Which Sport Does He Play?
Ans: Table Tennis

3. In The DC Comic Books, What Is The Name Of The Planet That Is Superman’s Home?
Ans: Krypton

4. Akshay Kumar Occupies The Number 33 Spot In The Forbes Celebrity 100 List Which Mentions The World’s Highest Paid Entertainers. Who Has Topped The List This Year?
Ans. Taylor Swift

5. In 1927, Who Launched The ‘Mahad Satyagraha’?
Ans:  Dr. B. R. Ambedkar


 6 August, 2019
Prize: Canon EOS DSLR Camera

1. Which is the smallest planet in our solar system?
Ans: Mercury
2. Fanta and Sprite belong to which beverage company?
Ans: The Coca-Cola Company
3. The researchers from the University of Chicago have discovered remnants of seawater from the Ice Age. In which ocean was this discovery made?
Ans:  Indian ocean

4. The banana plant is classified as a herb. True or False?
Ans:  True
5. If the Green Revolution is related to agriculture, what does a Blue Revolution refer to?
Ans: Fish



 5 August, 2019
Prize: Rs. 10,000 as Amazon Pay Balance to 5 Winners

1. Which of the following is the official language in Argentina?
Ans:   Spanish

2. In India, Engineer's Day is celebrated on September 15. It commemorates the birth anniversary of which Indian scientist?
Ans:  M. Visvesvaraya

3. While most societies follow a patrilineal tradition wherein the father's name is passed on to the children, some do not. Which one of these Indian ethnic communities follow a matrilineal tradition?
Ans: Khasi, Meghalaya

4. Rahul Dravid was recently appointed as the Head of Cricket at the NCA (National Cricket Academy). When was the NCA founded?
Ans:  2000

5. In the Lion King, what is the name of Simba's  uncle i.e. Mufasa's brother?
Ans: Scar


4 August, 2019
Prize: Samsung Galaxy A50

1. In context to NBA basketball, what does the term MVP stand for?
Ans: Most Valuable Player 

2. The age of a star can be estimated by its color, which of these colors indicate the star is amongst the youngest?
Ans: Blue

3. Hrithik Roshan and Tiger Shroff will star in a new film by Siddharth Anand. What is the film called?
Ans:   War

4. Who won the men's finals at the 2019 Wimbledon tournament?
Ans: Novak Djokovic

5. PUNCH (Polarimeter to Unify the Corona and Heliosphere) is a NASA mission which will attempt to image the Sun. They have selected an Indian scientist as a co-investigator for this mission. Who is he?
Ans: Dipankar Bannerjee


3 August, 2019
Prize: Fitbit Charge 3

1. The Bharat Dynamics Limited (BDL) which is manufacturing base for guided weapons systems, functions under the Ministry of _____________. Fill in the blank.
Ans: Defence

2. In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alaxander's general Seleucus Nicator?
Ans: Chandragupta Maurya

3. Sports-wear brand Reebok has appointed a new Indian brand ambassador. Which one of these is it?
Ans:  Katrina Kaif

4. When did the Apple iPhone first become available?
Ans:  2007

5. Which cricketer was named 'Player of the Tournament' for the ICC World Cup 2019?
Ans:  Kane Williamson


2 August, 2019
Prize: Sony Bravia Smart TV

1. Indian scientists developed a new material called 'black gold' which can absorb light and carbon dioxide. Which institute did they belong to?
Ans: Tata Institute of Fundamental Research

2. She became the first Indian to win a gold medal in the 100ms race at a global event at the World Universiade in Italy. Who is she?
Ans:  Dutee Chand

3. Micheal Jackson performed for the first and only time in India in 1996. After the show, before he left the country, he scribbled a love letter to India in his hotel room where he called India his 'special love'. Where did he write it?
Ans: On a pillow

4. The biggest river island in the world located in Assam. What is it called?
Ans:  Majuli

5. A song titled 'Tujhe Bhulega Na Tera Hindustan', was released by the Indian Army to commemorate 20 years of 'Operation Vijay' as an ode to the to soldiers of the Kargil war. What is the name of the lyricist
Ans:  Sameer


1 August, 2019
Prize: Seagate 5 TB Hard Drive

1. Which historical event does Charles Dickens' novel 'The Tale of Two Cities' concern?
Ans:  The French Revolution

2. The most common format for a home video recorder is VHS. VHS stands for?
Ans:  Video Home System

3. Saturn has a total of 62 moons, the largest one being larger than the planet of Mercury. What is its name?
Ans: Titan

4. If you look closely at the planet Jupiter, a very evident dense red spot can be found on it as seen from space. This is often called the 'Great Red Spot'. What is it?
Ans:  A Hurricane

5. Friends, Romans and Countrymen, lend me thy ears' is the first line of a speech in the play Julius Caesar, by William Shakespeare. Which character gave this speech?
Ans:   Mark Antony


July 31, 2019
Prize: Honor 8X

1. Who led the Indian cricket team to their first ever World Cup victory in 1983?
Ans: Kapil Dev

2. The largest Buddhist monastery is the world is located in _______.
Ans:  Indonesia

3. Castella, Tres Leches, Brigadeiro, and Oliebollen are all names of _?
Ans: desserts

4. What kind of weapon is a falchion?
Ans: A sword 

5. Which is the wettest place in India, in terms of average annual rainfall received?
Ans:   Mawsynram, Meghalaya



July 30, 2019
Prize: Bose Speaker System

1. Who was the first Indian from the film industry to win an Oscar award?
Ans: Bhanu Athaiya

2. In which year was the euro introduced as legal currency on the world market?
Ans:  1999

3. What does the Latin phrase 'Caveat emptor' mean?
Ans: let the buyer beware

4. What is the national sport of Japan?
Ans:  Sumo wrestling 

5. In the FIFA World Cup, the 'Golden Glove Award' is awarded each season to whom?
Ans:  the best goalkeeper



July 29, 2019
Prize: Rs. 25,000 as Amazon Pay Balance

1. Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands? 
Ans: Lava Dance 

2. The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India? 
Ans:  Nagaland 

3. Krav Maga is a form of martial arts. 
Ans: True

4. ____ is a folk dance form from the Indian state of Mizoram, in which men move bamboo staves horizontally and vertically while women dance in between them so as to avoid their legs getting caught 
Ans: Cheraw Dance 

5. ___ is the capital city of Himachal Pradesh 
Ans:  Shimla 


July 28, 2019
Prize: OnePlus 7 Pro

1. Which of these are NOT considered to be a macronutrient in context to human dietary requirements?
Ans: Vitamins

2. Name Chetan Bhagat's debut novel which was also adapted into a Bollywood movie ?
Ans:  Five Point Someone

3. Which European country announced that it will levy a green tax on flight tickets from 2020, to encourage environmentally friendly transportation projects?
Ans: France

4. What is the name of the young Malayali actress, who became known as the 'wink girl' after a clip of her winking went viral last year?
Ans:  Priya Varrier

5. M. Fathima Beevi has the distinction of being the first woman _____
Ans:  judge of the Supreme Court


July 27, 2019
1. In which year did Atal Bihari Vajpayee become India’s prime minister for first time?
Ans: 1996

2. Which batsman has scored the highest number of centuries in a single World Cup Tournament?
Ans: Rohit Sharma

3. Which company has recently acquired the American software company Red Hat?
Ans: IBM

4. The movie, Super 30, starring Hrithik Roshan is a biopic based on whose life?
Ans:  Anand kumar

5. The world’s first public blockchain bond 'bond-I' was launched by which International organization?
Ans: World Bank


July 26, 2019

1. By what name is Norma Jean Baker more commonly known?
Ans: Marilyn Monroe

2. Ethanol has been used as an alternative to petrol in Brazil. Now which company has launched the first Ethanol-based motorcycle in India?
Ans: TVS Motors

3. When was World Population Day observed recently?
Ans: 11 July

4. Season 2 of Comicstaan has launched on Amazon Prime. Who is the new host alongside Abish Mathew this season?
Ans: urooj ashfaq

5. Qila Rai Pithora, built by Tomar Rajputs is located in which among the following cities?
Ans: New Delhi


July 25, 2019

Prize: Rs. 10,000 as Amazon Pay Balance to 5 Winners

1. Which Banking Institution Commenced It’s Operations From The 1st Of April 1935?
Ans: Reserve Bank Of India

2. Kangana Ranaut And Rajkumar Rao Have Teamed Up For A New Film And The Trailer Was Released Recently. What Is The Name Of The Film?
Ans: Judgemental Hai Kya

3. Originating In The Tibetan Plateau Near Lake Mansarovar, Which River Flows Through Ladakh?
Ans: Indus

4. With The Length Of Its Wings Reaching Nearly 12 Feet, Which Bird Has The Largest Wingspan Of Any Living Bird Species?
Ans: Wandering Albatross

5. Which One Of These Indian Movie Is Inspired By The Biography Of Japanese Filmmaker Akira Kurosawa?
Ans: Taare Zamin Par



July 24, 2019

Prize: Win Vivo V15 Pro
1. What was author Mark Twain’s real name?
Ans: Samuel Langhorne Clemens
 
2. Bihu is a harvest festival that is celebrated thrice in a year. In which state of India does this festival originate?
Ans: Assam
 
3. In the newest Marvel film, Spiderman: Far from home, what is the name of the supervillain who has mind-manipulating powers?
Ans: Mysterio
 
4. India has won 2 ODI Cricket World Cups so far – once in 1983, and the second in 2011. Who did they play the finals against in 2011?
Ans: Sri Lanka
 
5. The Halley’s comet orbits the sun every 75-76 years. When will it be visible next from earth?
Ans: 2061





July 23, 2019
Prize: JBL Flip 4
1. Which of these actors played on-screen father to their real father?
Ans: Abhisek Bachchan
 
2. Which cricketer recently broke Sachin Tendulkar's 27 year old record of being the youngest player to score 80+ runs in World Cup history?
Ans:  Ikram Ali Khil
 
3. Taekwondo fighter Farabi Davletchin posted a trick on 25th June which then was tried by many Hollywood and Bollywood actors. Which viral challenge is this referring to?
Ans: Bottle cap challenge
 
4. In the Jungle Book, written by Rudyard Kipling, what is the name of the panther who befriends Mowgli?
Ans:  Bagheera
 
5. Jayasimha Ravirala currently holds the Guinness World Record for which of these?
Ans: Most hugs given in one hour by an individual




July 22, 2019
Prize: Rs.  20,000 as Amazon Pay Balance
1. AR Rahman won a Grammy award for which album?
Ans: Slumdog Millionaire
 
2. The transformer that develops the high voltage in a home television is commonly called a __. Fill in the blank.
Ans:  Flyback

3. The BCCI has just named a new Head of Cricket at the National Cricket Academy. Who is it?
Ans: Rahul Dravid
 
4. Where is the headquarters of the ICC (International Cricket Council) located?
Ans:  Dubai

5. Which profession does Sanjay Dutt fake in the movie Lage Raho Munnabhai?
Ans: History Professor




July 21, 2019
Prize: iPhone XR

1. In context to fashion, what is a 'fedora'?
Ans: A type of headwear

 
2. Did you know that pandas eat anywhere between 12-39 kgs of food every day! What does a panda's diet mainly consist of?
Ans: Bamboo

3. Chief of the Air Staff or Air Chief Marshal is the highest rank in the Indian Air Force. It is the position of commander of the IAF. Who was the first Indian to become Chief of Air Staff in 1954?
Ans: Subroto Mukerjee

 
4. Indian scientists have developed a new material which is capable of absorbing both light and carbon dioxide and could help control environmental issues. What is it called?
Ans: Black gold

 
5. What is the name of the network of highways that connects the four major cities of India - Chennai, Kolkata, Delhi and Mumbai?
Ans: The Golden Quadrilateral



* Read the terms and conditions of the Amazon quiz content at the end of the quiz page. You need to understand the quiz rules before participating the quiz contest.


Why is Amazon offering the quiz?
Amazon is one of the top shopping sites in India. They need more and more customers to sell their lakhs of products available. In our concept, they perform the quiz contests to attract more customers and to increase the brand awareness in India.
 

Is shopping at Amazon completely safe?
I have already purchased many items from Amazon. Fantastic shopping experience! Timely delivery and competitively low prices are the considerable points of shopping. Their services are fully met the satisfaction. If the order is not delivered, they replace or refund. If you receive an item not as expected,  they issue a timely refund. If you have any issue, you can call their customer service, chat with them or email them to resolve. Their customer service is 100% satisfactory. So, if any product or item you want to buy is available at Amazon, buy it without any hesitation. They deliver to almost any PIN code in India.
   

If you want to look for another quiz contest, click on the following link:
 

If you are looking for products even cheaper than that at Amazon, click on the following links and buy for you or make money with them:

 

Contributors